VMF medverkar under Nobelbanketten i Blå Hallen

Vi är glada och stolta över att kunna berätta att Västerås Musikklassers Flickkör och deras körledare Daniel Frisk har fått den stora äran att tillsammans med bland annat Magnus Lindgren och Västerås Sinfonietta stå för musikunderhållningen under årets Nobelbankett i Blå Hallen!

Daniel Frisk leder Västerås Musikklassers Flickkör och har som mål att genom klassisk och modern repertoar samt externa samarbeten utveckla våra elevers körkunskaper. Att Magnus Lindgren bjudit in oss till samarbete i samband med Nobelfesten 2023 tillsammans med Västerås Sinfonietta är något extra glädjande då Magnus själv gick mellanstadiet och högstadiet på Fryxellska skolan. Magnus säger så här om sin tid på skolan:
“Det gav mig en grund i musiken som jag fortfarande har nytta av. Fantastiska år med en skola där ramarna stavas musik.”

Nobel Prize skriver om Flickkörens medverkan i deras pressmeddelande.
”Medverkar gör 14 musiker ur Västerås Sinfonietta, 35 sångare från Västerås Musikklassers Flickkör vid Fryxellska skolan, tre musiker från ett av Sveriges funkscens främsta band Blacknuss, samt operasångerskan Elisabeth Meyer. Allt under ledning av Magnus Lindgren, som även står för arrangemang samt spelar flöjt och saxofon.

Läs mer Nobelbanketten:
https://www.nobelprize.org/press-swedish/