Sök till oss

Sista datum för att lämna ansökan till årskurs 4 och läsåret 2022/2023 stängde 28 november. Läs gärna mer om ansökningsprocessen och antagningstester längre ner på sidan. Antagningstesterna genomförs i januari 2022, nedan finns filmer som visar hur våra antagningstester går till. Det finns totalt 144 ordinarie platser till årskurs 4 - 72 ordinarie platser på dansprofil och 72 ordinarie platser på musikprofil.

Sök till Fryxellska skolan i formuläret här >>

Ansökningsprocessen

När vi har tagit emot er ansökan registreras den och ni får en bekräftelse med kö-id till den mailadress ni har angivit i anmälan. En kallelse till antagningstest kommer sedan att skickas ut per brev några veckor innan provet äger rum i januari.

Information in english: Apply to our school by registering for the skills test.

Reservplatser

Det finns inga ordinarie platser i årskurs 5-9, utan reservplatser erbjuds om en ledig plats uppstår. Önskar ni söka till en reservplats i årskurs 4-9, gör din ansökan senast 28 november 2021 för att bli kallad till antagningstest i januari samt för att få en köplats. Blir det en ledig plats under året i någon årskurs så kallar vi alla som gjort en ansökan till extra antagningstest. Elever från reservlistan antas först om en ledig plats uppstår.

Antagningstesterna

Musikklass
Alla elever som söker till musikklass måste göra ett musiktest för att se om eleven har de förkunskaper och förutsättningar som krävs för att kunna börja i musikklass till årskurs 4. För elever i årskurs 3 som söker till blivande årskurs 4 görs antagningstesterna i januari varje år. Testet görs vid två tillfällen samma dag. Först ett grupptest med cirka 30 elever som tar 45 minuter, då får eleverna prova på hur det är att sjunga i kör. Dessutom ett individuellt test som tar 10 minuter, då får eleven sjunga Blinka lilla stjärna. Två musiklärare bedömer och poängsätter de olika momenten i testet såsom röst, tonartsbyte, tonträff, melodiminne och rytm. Eleverna med högst poäng från antagningstesterna blir erbjudna plats på skolan. 

Dansprofil
Alla elever som söker till dansprofilen måste göra ett danstest för att se om eleven har de förkunskaper och förutsättningar som krävs för att kunna börja i dansprofil till årskurs 4. För elever i årskurs 3 som söker till blivande årskurs 4 görs antagningstesterna i januari varje år. Testet är utformat som en danslektion med olika inslag. Allt sker efter instruktioner av danslärarna. Tre danslärare bedömer och poängsätter de olika momenten så som rytm, koordination, rörelsekvalitet, uppfattningsförmåga och helhet. Eleverna med högst poäng från antagningstesterna blir erbjudna plats på skolan. 

I filmerna nedan kan du se hur de båda antagningstesterna går till.