LOGGA IN PÅ DITT SCHOOLSOFT KONTO

Har du frågor till SYV kontakta:
linda.brudigam@fryx.se

Studievägledning

På Fryxellska Skolan jobbar vi med studie-och yrkesvägledning i alla årskurser och i all undervisning. Ju mer vi kan knyta an till omvärlden utanför skolan desto bättre är det, tycker vi.

 

Redan i år fyra får våra elever besök från intressanta föreläsare som har direkt samband till det barnen läser i skolan. Så fortsätter vi hela vägen upp till nian. Det gör att man som elev på Fryx har träffat en mängd olika yrken och fått inblick i flera olika intressanta branscher. Eleverna får med sig en god bild av hur livet ser ut utanför skolan och att det finns massor av spännande jobb att välja på. Eleverna får dessutom på egen hand uppleva yrkeslivet genom praon de har femman och åttan.

 

I nian lägger vi mycket energi på gymnasieval - dels genom Fryx egen gymnasiemässa men också också genom vägledningssamtal, föräldramöten och informationstillfällen.

 

Har du frågor angående studierna på Fryxellska Skolan eller frågor om studier efter tiden hos oss kan du kontaka SYV per e-post. Har du barn på Fryx kan du logga in på Schoolsoft så finns mer information att hitta!