Profiler

På fryx har vi två profiler som alla är inriktade på konstnärlighet. Vi har vår starka musikprofil som funnits sedan 1962 och vår breda dansprofil som ger kunskaper i dansens alla moment.

Dans-profil - läs mer här
Information profil Dans

Målet för dansprofilen är att ge en orientering om dansen som konstart och kunskapsområde. Den grundläggande träningen i år 4-9 är balett, modern dans, improvisation, jazz, karaktärsdans, flamenco och street/hip hop. I dansundervisningen tränas fokus, dynamik, styrka och smidighet som är grundläggande för utvecklandet av fördjupade rörelsekvaliteter.

Västerås Musikklasser - läs mer här
Information profil Musik

Målet för musikprofilen är att ge gedigna kunskaper i musik och körsång. Eleverna får lära sig notskrivning med gehörsträning, lyssna på musik, utveckla rösten och lära sig klassisk sångteknik. Repertoaren omfattar det mesta. Tradionella lucia- och julsånger osv. musik av de klassiska mästarna och givetvis musik från vår egen tid som pop och rock.

C-inriktning - läs mer här
Information profil C-inriktning åk 5-9

Ledord för C-inriktningen är kreativitet, kommunikation och kultur. Undervisningen sker i möjligaste mån utifrån elevernas egna idéer och vill därmed främja lust till skapande, nytänkande och entreprenörskap. IT går som en röd tråd genom hela utbildningen. Det innebär allt ifrån att eleverna får ta ett enkelt datakörkort, till att de får skapa hemsidor, göra film och framställa en egen skoltidning på internet.