Oscar - Dansprofil

Oscar Törnell, 9D

Som barn dansade jag framför spegeln till låten Staying Alive från filmen Night Fever, mitt mål var att kopiera Travoltas coola moves.

En släkting till mig från Kroatien är en väldigt duktig dansare och en stor inspirationskälla, det var nog så mitt dansintresse tog fart. Jag tar lektioner i balett, step, jazz och latin och tävlar i streetdance. Breakdance och streetdance är mina favoriter. Att mixa olika dansstilar är kul, jag gillar streetdancegruppen Bounce.

Jag studsade omkring en hel dag av glädje när jag fick intagningsbeskedet till Fryx, familjen fick hjälpas åt att lugna ner mig. Jag älskar känslan när man står där i mörkret bakom scenen och musiken börjar och strålkastarna tänds. Att dansa inför en stor publik är helt fantastiskt, det känns som hjärtat ska sprängas av lycka. Från början var jag lite osäker om jag skulle passa in i dansklass men nu vet jag att det var helt rätt.

Oavsett vilket yrke jag väljer i framtiden så kommer dansen alltid att vara en hobby. Det som är kul med Fryx är att man har olika inriktningar men alla profiler är kreativa, jag är stolt över att gå här.

 

Fryx är en skola som har något alldeles extra.