Cassandra  - Musikklass

Cassandra Lundgren, 9B

För mig var det självklart att söka till Fryx. Musik har alltid varit ett stort intresse, jag sjunger, spelar piano och gitarr.

Jag tycker om att sjunga i kör för att alla behövs lika mycket och det låter jättebra när alla sjunger tillsammans. Att sjunga i kör är som en lagsport. På vårkonserten kommer vi att vara 300 personer på scen, det är verkligen en mäktig känsla när alla tar ton.

Min favoritmusik är gamla franska 30-talslåtar. Jag försöker härma så långt det går att få in känslan av en vårkväll under broarna i Paris. Det som är härligt med musik är att man inte behöver vara en ensam person utan kan dela musiken med andra. Tycker man om språk så är det lättare att lära sig musik. Musiken har ju också sitt eget språk som alla förstår oavsett vilket språk du talar eller varifrån i världen du kommer.

Att gå på Fryx ger otroligt många möjligheter. Lärarna är engagerade i sitt arbete och det är en lugn och trivsam arbetsmiljö. Det är viktigt att fånga upp elevernas speciella intresse och det är lärarna mycket duktiga på. Vi har det så otroligt bra här!

 

Fryx är verkligen en fantastisk skola.