Världsbokdagen
25/04
2013

Världsboksdagen den 23 april

Bibliotektet firade Världsboksdagens dag med festligt tilltugg och olika aktiviteter. Eleverna kunde delta i tävlingar, läsa de senaste bokrecensionerna och pyssla med knep och knåp. Alla som lånade en bok fick dagen till ära välja en gratisbok att ta med sig hem.

Världbok2 Världbok3 Världbok4 Världbok5 Världbok6

Askövikenapril
25/04
2013

Asköviken med åk 4

Alla klasser i fyran har åkt till Asköviken och tittat på fåglar under vårterminen i år. Förra veckan var 4D iväg och i måndags var det 4As tur. Klicka på rubriken för att se bilder och läsa om utflykten.

4D tittar ut över vattnet med kikare ovanför.

 

Nathalie i 4A berättar:

"Vi åkte buss till Asköviken. När vi kom fram samlades alla utanför Naturskolan. Där stod två guider och pratade och berättade om vad vi skulle göra. Vi fick varsin fågelbok och en kikare. Det var mulet ute, men inte så kallt ändå. När vi gick så såg vi gulsparv, sädesärla, korp, fiskgjuse och skrattmås. Vi stannade vid en plats som heter Rastis och fikade. Det var kallt på stenen som jag satt på. När vi fortsatte mot fågeltornet såg vi en svart huggorm, den var läskig. Vi åt lunch vid fågeltornet. Där såg vi tranor och en häger. På vägen tillbaka var jag jättetrött. Vi satte oss på några bänkar och pratade om hur dagen hade varit. Sen kom bussen och hämtade oss."

 

 

 

  4Aaskö4

Tove i 4A poserar.

 4Aaskö4Aaskö24Aaskö5

Finnupp
08/04
2013

Länsfinal i Finn Upp

Elever ur 8DEF har tagit sig vidare till regionsfinal i Finn Upp. Finn Upp är en rolig tävling för alla skolelever i 6:an till 9:an med tillhörande pedagogisk metod för lärarna. I Finn Upp används uppfinnande som ett sätt att lära. Eleverna får identifiera ett problem i sin vardag och får sedan försöka lösa problemet- med en egen uppfinning. På vägen finns mycket att lära: om vår historia, om samhället, om teknik och inte minst om sig själv!

 

Clara Leonardsson, Kajsa Vallin, Alexandra Malmström, Simon Hellman, Tove Boive och Louise Widehn har gått vidare till regionfinalen i Finn Upp.

 

Den 25 april hålls regionfinalen på Tom Titts i Södertälje. Det är en professionell jury bestående av uppfinnare, representanter från näringslivet och KTH som utser vinnaren av årets Finn Upp pris.

 

Vi önskar våra regionsfinalister lycka till!